Back to All Events

Dyptrykk, innføringskurs


Kursholder: Tom S. Kosmo
Tidspunkt: Fredag 27. april. lørdag 28. april og søndag 29. april 2018

(Vi kommer tilbake med info om klokkeslett.)

Dette kurset passer både for nybegynnere og viderekomne.
Pris: 3.200,- (inklusiv materialer og papir)
Bindende påmelding til: post@toutrykk.no

TomKosmo.jpg

INFORMASJON
Deltagerne får gjennomgang og demonstrasjoner av grunnleggende prinsipper for dyptrykksteknikkene og verkstedets tekniske muligheter. Med utgangspunkt i kobberplater får deltakerne innsikt i:

  • Hard- og mykgrunnsetsning
  • Aquatint
  • Materialer
  • Trykking
  • Tørking og merking av opplag

Dyptrykksteknikkene er blant de eldste og mest anvendte grafiske teknikkene helt frem til vår tid. Disse teknikkene kjennetegnes både av sin utpregede grafiske karakter, et mangfold av uttrykksmuligheter og utømmelige kombinasjonsmuligheter mellom disse. Innenfor dyptrykksbegrepet finner man en mengde forskjelligartede teknikker som streketsning, aquatint, kobberstikk, koldnål, mezzotint, fotogravyr og fotopolymer bare for å nevne noen. Med en grunnleggende forståelse av trykkpressen, materialer og trykking er veien kort til å beherske de fleste av disse teknikkene.

TOM S KOSMO
Utdannet ved KHIB avdeling for grafikk og har spesialisert seg på dyptrykk. De siste årene har han fokusert på mezzotint-teknikken men jobbet lenge med etsning tidligere. Han har undervist i disse teknikkene ved KHIB og Ålesund Kunstfagskole. Arbeidene hans er stilt ut en rekke steder i inn- og utland og kjøpt inn av institusjoner som KODE, Nordnorsk Kunstmuseum, Haugesund Billedgalleri, Grieg samlingen og Oslo Kommunes kunstsamling.
www.tomkosmo.no 

Earlier Event: March 10
TRESNITT