Back to All Events

CYANOTYPI/FOTOGRAM


med Christine Hansen

16. og 17. november 2019
Kursavgift: 2.800,- (inklusiv materialer)

Undervisningstider:
Lørdag 10.30–16.00
Søndag 10.00–16.00

Påmelding: post@toutrykk.no

Litt om teknikken:
Cyanotypier en fotografisk prosess som lager blå bilder. Prosessen ble særlig kjent gjennom Anna Atkins fascinerende cyanotypier av tang, tare og sjøgress på midten av 1800.-tallet. Prosessen bruker to forskjellige kjemikalier som blandes med vann. Emulsjonen kan strykes på papir og andre overflater.

Litt om kurset:
Kurset gir et innføringskurs i teknikken. Vi vil lære å blande kjemikalier og anvende den på forskjellig papir og tekstiler og lære hvordan vi belyser den lyssensitive overflaten. Kurset vil også gi en presentasjon av kunstnere som har arbeidet med teknikken, både historiske og mer samtidige. Vi vil også bruke noe tid på å se på og snakke om hverandres bilder.  

Deltagerne trenger ikke å ha noen forkunnskaper. Ta med objekter og ting som kan brukes. Det kan være blomster, gjennomsiktige stoff, lyspærer, kvister o.l. 

cyanotypi_vann.jpg
CYANOTYPI.jpeg
Earlier Event: November 9
KJØKKEN-LITOGRAFI
Later Event: November 30
LINOSNITT