Back to All Events

Fullt! SILKETRYKK 1


hedvig_thorkildsen.jpg

SILKETRYKK
med Hedvig Thorkildsen


23. - 25. november 2018
Kursavgift: 3000,- (inklusiv materialer)

Undervisningstider:
(tidspunkt kommer)


Påmelding: post@toutrykk.no

Informasjon om kurset:
Kurset er materialbasert og har fokus på eksperimentering, former, farger, papir og maling. Deltakerne skal lære den tekniske framgangsmåten og vil arbeide selvstendig og eksperimentere med teknikk og farger.

I silketrykk er det mulig å benytte både tegning, maleriske og fotografiske bildeuttrykk i fri kombinasjon med tekst og andre grafiske elementer.

Det vil være opp til deltagerne å bestemme hvor de vil legge sitt fokus. Enten med fotografisk, digitalt fremstilte motiv eller direkte på transparent folie. I begge tilfeller belyses motivene til silketrykkrammen. 

Du vil lære: 
• Fremstille filmer til silketrykk
• Legge emulsjon på ramme
• Belyse motiv til ramme, fremkalle og retusjere
• Trykke
• Vaske ut og klargjøre ramme for ny prosess

Litt om silketrykk:
Silketrykk som teknikk oppsto først i Japan og ble senere tatt i bruk til produksjon av reklameplakater og propaganda i USA tidlig på 1900- tallet. Fra 1930-tallet ble silketrykk også benyttet av billedkunstnere. Silketrykket forbindes nok først og fremst med popkunstens fremvekst i USA og Europa på 50-tallet og den politiske kunsten fra Gras-gruppen i Norge på 70-tallet.

Earlier Event: October 26
Fullt! MONOTRYKK
Later Event: November 29
STAY & PLAY